This email contains graphics, so if you don't see them, view it in your browser.

 

   
 


 

FAAB NIEUWSBRIEF 

Januari 2015 

 
                 
 

DEAR Visitor,

 

 

FAAB Nieuwsbrief                      2015 - EDITIe 1

 

 

NIEUWJAARSWENSEN

De voorzitter, Raad van Bestuur en stafleden van FAAB vzw wensen jullie allen een gelukkig 2015! Met mooie momenten, een goede gezondheid en succes bij alles wat jullie ondernemen.

BELEIDSPLAN FAAB VZW


Tijdens de ledendag van FAAB vzw eind september werd het beleidsplan uitvoerig besproken en goedgekeurd.

Prioriteiten voor de komende beleidsperiode zijn:

-          De afdelingen van FAAB worden versterkt en krijgen de nodige ondersteuning op maat

-          Vrijwilligers en achterban worden versterkt zodat ze een actieve rol binnen hun vereniging en de maatschappij zouden kunnen opnemen

-          FAAB fungeert als bruggenbouwer op verschillende niveaus

-          FAAB behartigt de belangen van de Afrikaanse gemeenschap

-          FAAB zet in op communicatie

-          FAAB werkt verder aan de professionalisering van de vereniging

Verenigingen die graag een digital copie (in het Nederlands) ontvangen kunnen dit aan één van de medewerkers doorgeven.

EINDWERK NELSON

Nelson Kome, student sociaal-cultureel werk aan het VSPW Gent en lid van de Kupe-Muanenguba Union Belgium (KMUB), een lidvereniging van FAAB, loopt sinds januari 2013 stage bij FAAB. Voor zijn eindwerk: ‘Mobilisatie binnen de Engelstalige Afrikaanse gemeenschap: op weg naar empowerment’ zal Nelson een aantal lidverenigingen van FAAB bezoeken. We hopen hiervoor op jullie medewerking te kunnen rekenen.

‘MEET & GREET’ IN ANTWERPEN EN BRUSSEL

Binnen het project van Nelson zal FAAB ‘Meet & Greet’ bijeenkomsten organiseren in Antwerpen en Brussel. Deze bijeenkomsten zijn een gelegenheid om andere lidverenigingen van FAAB in je regio te leren kennen, te netwerken en te discussiëren over zaken die je vereniging en FAAB kunnen versterken. We zouden het op prijs stellen indien jullie vereniging op deze bijeenkomsten aanwezig is. De bijeenkomsten zijn gepland voor 25 april (Antwerpen) en 16 mei (Brussel). Een uitnodiging volgt later.

 

HART BOVEN HARD

HART BOVEN HARD is een burgerinitiatief dat individuen en organisaties verenigt die zich zorgen maken over het geplande beleid van de Vlaamse en Federale regering.

 

Van studenten en gepensioneerden tot sociale en culturele organisaties, allen willen ze een samenleving die het hart boven hard verkiest. Het initiatief verzet zich tegen een al te economische kijk op onze samenleving en verdedigt gelijkheid, solidariteit en zuurstof voor mensen.

Als FAAB vzw ondersteunen wij dit initiatief. Wil je ook steunen, ondertekenen of actief mee betogen, dan kan je terecht op www.hartbovenhard.be.

 

PROJECT MEDIAWIJSHEID GENT

Het doel van dit project, een samenwerking tussen Minderhedenforum, FAAB vzw en andere federaties in Gent, is om meer diversiteit in de media te krijgen door onder andere de activiteiten van lokale verenigingen onder de aandacht van de pers of het grotere publiek te krijgen.

Het project bestaat uit 4 workshops die elk afzonderlijk kunnen gevolgd worden. Zo zijn er workshops rond perscommunicatie (16 & 23 april, 19u – 21u), beeldvorming (4 juni, 19u- 21u), sociale media (7 & 21 mei, 19u-21u) en journalistiek schrijven (najaar).

Op 12 maart (19-21u) wordt een infomoment georganiseerd waar het hele pakket kort zal worden voorgesteld. We houden jullie op de hoogte !!!

 

INSCHRIJVEN IN NEDERLANDSTALIGE SCHOOL (2015-2016)

BRUSSELS GEWEST

Basisischool

Indien u uw kind wenst in te schrijven (kinderen geboren in 2013 of ouder) kunt u hem/haar nog tem 30 januari 2015 (16u) aanmelden op www.inschrijveninbrussel.be. Het moment van aanmelding is niet belangrijk. Hoe meer keuzes u ingeeft hoe meer kans u maakt op een school.

Heeft u kind voorrang? Bezorg dan tijdig de nodige documenten aan het LOP. In maart wordt u geïnformeerd of u een plaats hebt of niet.

Secundaire school

Bij bepaalde secundaire scholen kunt u direct inschrijven. U moet dan naar de school zelf gaan om uw kind in te schrijven (tussen 2 maart en 3 april). Sommige scholen werken met een aanmeldingsperiode. Voor deze scholen kunt U uw kind nog tem 30 januari registreren op www.inschrijveninbrussel.be.

Wilt u graag meer informatie of hebt u hulp nodig bij het inschrijven: www.inschrijveninbrussel.be of contacteer Griet.

ANTWERPEN

Basisschool

Indien u uw kind wenst in te schrijven (kinderen geboren in 2013 of ouder) kunt u uw kind aanmelden op http://meldjeaan.antwerpen.bevan 11februari 2015 tem 6 maart 2015 om 17u. Het tijdstip van aanmelding speelt geen rol. Kinderen worden gerangschikt op basis van een aantal voorrangsregels.Opgelet, de aanmelding is op zich nog geen inschrijving.

Secundaire school

De secundaire scholen werken niet met een online aanmeldingsprocedure. Indien je je kind wil inschrijven neem je best een kijkje op de website van de school van je keuze voor meer informatie. Voor het eerste middelbaar gelden volgende periodes: 23 februari tem 6 maart voor broers en zussen; 7 maart (vanaf 13u) tem 4 april voor alle andere kinderen. Voor het 2e-6e middelbaar kan na de paasvakantie worden ingeschreven.

Wilt u graag meer informatie of hebt u hulp nodig bij het inschrijven: 0800/62185 (gratis), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.of contacteer Sonja.

GENT

Basisschool

Indien u uw kind wenst in te schrijven (kinderen geboren in 2013 of ouder) moet u uw kind aanmelden op https://meldjeaan.gent.be. De elektronische aanmelding voor alle Gentse basisscholen start op vrijdag 30 januari 2015 om 12 u en eindigt vrijdag 27 februari 2015 om 12 u stipt. Het tijdstip van aanmelding speelt geen rol. Opgelet, de aanmelding is op zich nog geen inschrijving. Na het afsluiten van de aanmeldingsperiode krijgt u te horen of u al dan niet een plek hebt gekregen.

Secundaire school

De secundaire scholen werken niet met een aanmeldingsprocedure. Indien je je kind wil inschrijven neem je best een kijkje op de website van de school van je keuze voor meer informatie omtrent de inschrijvingen.

Voor het eerste middelbaar gelden volgende periodes: 2 tem 27 februari voor broers en zussen; 14 of 16 maart voor alle andere kinderen. Voor het 2e-6e middelbaar kan na de paasvakantie worden ingeschreven.

Bijkomende info én de exacte datum per school vind je vanaf 15 februari in de LOP-brochure‘Inschrijven in een secundaire school in Gent’.

Wilt u graag meer informatie of hebt u hulp nodig bij het inschrijven: contacteer Sonja.

 

YES WE CAN!

De achtienjarige Nozizwe Dube, die 6 jaar geleden van Zimbabwe naar België verhuisde, heeft de Engelstalige Afrikaanse gemeenschap in België heel trots gemaakt met haar verkiezing als lid van de Vlaamse Jeugdraad voor de komende drie jaar.

We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om haar te feliciteren en haar het allerbeste toe te wensen de komende jaren! Bravo Nozizwe!

WEBSITE FAAB

Op onze website, www.faabvzw.be, kunt u meer informatie vinden over de activiteiten en projecten van FAAB en haar lidverenigingen.

Willen jullie graag een activiteit aankondigen, een verslag of foto’s van een geslaagde activiteit op de website publiceren? Neem dan gerust contact op met Theo op het nummer 0483/355907 of via mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

QUOTE

‘Als je de kop van de slang pakt, is de rest nog maar een touwtje’. - Akanspreuk  

FAAB vzw

www.faabvzw.be

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Brussel

George Rodenbachlaan 4, 1030 Brussel

Tel/fax: 02/2188446

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0473/919426

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0483/355907

Antwerpen

Brede School het Keerpunt, Prins Leopoldstraat 51, 2140 Antwerpen

Tel. 03/6772610

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0483/355906

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0483/355907

Gent

Klinkkouterstraat 83, 9040 Gent

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0483/355906

With the support of Vlaamse Gemeenschap & VGC

    

      

VU: FAAB vzw - Griet Bonne, George Rodenbachlaan 4, 1030 Brussel

Niet op de openbare weg gooien aub

 
   
   
 
Not interested any more?

Contacts

BRUSSELS: 02 2188446
GHENT: 0483 355906
ANTWERP. 03 6772610

Connect With Us

With The Support Of

  

 

Newsletter Signup